אחרי שפעת החזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2009 | 15:06 | מאת: שרון

שלום רב, אף שלא אובחנתי,ככל הנראה אני ובני ואחיינים שלי חלינו בשפעת החזירים או במשהו דומה, גם כי זה היה דרך הדבקה של בני שהשתתף במחנה קיץ של הצופים וגם כי התסמינים התאימו. למרות ש"החלמנו" כבר לפני כ-10 ימים, עדיין מלווה את כולנו אותו שיעול מטריד עם גירוי ומעט ליחתי. לא זכורה לי תופעה כזו אחרי שפעת רגילה. האם יש צורך בעוד בדיקת רופא, שמיעת ריאות ו/או צילום ריאות? האם יתכן שהשיעול הוא שרידים של משהו שנשאר בריאות ועלול עוד חלילה להסתבך לאחר כל הזמן שעבר? או פשוט לתת לזמן לעשות את שלו ולחכות שיעבור לבד? תודה רבה

שלום שרון, אני לא יודע אם יש "צורך" בבדיקה חוזרת של רופא/ה, אבל בדיקה כזאת נראית לי מהלך הגיוני לחולה שממשיך להשתעל בעקשנות במשך 10 ימים לאחר החלמה משפעת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות