זמן הדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2009 | 10:32 | מאת: נעמה

שלום, אחי חלה בשפעת החזירים. כבר יומיים שאין לו חום אבל הוא עדיין מצונן משתעל ולא מרגיש כ"כ טוב. יש לי תינוק בן 7 חודשים ואני מאוד מפחדת שידבק ממנו. מתי המחלה כבר לא מדבקת? האם זה נמדד בזמן או לפי התסמינים שיש לחולה? ועוד שאלה- האם תינוקות נחשבים קבוצת סיכון? תודה.

שלום נעמה, על פי הנחית משרד הבריאות אדם שחלה ב'שפעת החזירים' מפסיק להיות מדבק רק החל מ- 24 שעות לאחר היעלמות כל תסמיני מחלתו. 2. תינוקות בריאים אינם נכללים ב'קבוצת הסיכון' לפתח את סיבוכי המחלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות