בעלי חולה בcmv כיצד לנהוג?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2009 | 10:31 | מאת: טלי

fdgשלום, בעלי חולה ב-cmv (כמעט חודש. הוא עכשיו קצת השתפר כבר אין לו חום. 1. רציתי לשאול אם ה-igg שלו חיובי, אז האם הוא יכול עדיין להדביק< 2. האם אפשר לדעת בוודאות מתי הוא יפסיק להדביק. <כבר אין לו חום> 3. בדיקות דם שעברתי לפני שנתיים כשייתי בהריון היה לי igg חיובי אני רוצה בעזרת ה' להכנס שוב להריון . האם אני צריכה להמתין להחלמתו של בעלי (כלומר שהוא כבר לא ידביק אותי)? האם אני צריכה לבדוק אם נדבקתי ממנו ? ממה שהבנתי אם כבר יש לי נוגדנים ואני מחוסנת אז גם אם יהיה לי cmv זה לא יעבור לעובר (כך נאמר בחדר מיון) , האם זה נכון? אני מאוד מוטרדת, אשמח אם תענה על כל שאלותיי תודה רבה.

שלום טלי, 1. כדי לדעת אם בעלך עדיין מפריש את הנגיף יש לבצע בדיקה מיוחדת (למשל- דגימת שתן ל- CMV בטכניקה של תרבית או PCR). 2. אם את מתכננת להכנס להריון בהקדם מומלץ לך- כצעד ראשון- לחזור על בדיקת הנוגדנים אצלך. 3. לצערי גם נשים שחלו בעבר (לפני ההריון) ב- CMV עדיין עשויות להדביק את עוברן בנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות