איך יודעים בוודאות שזו שפעת החזירים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/08/2009 | 22:22 | מאת: ענת

חליתי בשפעת. החום כבר יומיים נע בין 38-38.7 והשיעול אינו מפסיק וגם קצת נזלת. הרופא אמר לי שהתקבלה הנחיה לא לבצע בדיקת דם למי שיש תסמיני שפעת אלא לשלוח הבייתה להחלמה כמו כל שפעת. איך אדע אם זו שפעת החזירים? במידה וזו אכן שפעת החזירים האם אחרי המחלה אהיה מחוסנת?

שלום ענת, 1. כדי לדעת בוודאות האם מדובר ב'שפעת החזירים' יש לבצע משטח לוע-אף מיוחד (שאכן כיום כבר ממעטים לעשותה, אפילו בבתי חולים). 2. אין זה סביר שאדם שחלה לאחרונה במחלה זו יחלה בה שוב בעתיד הקרוב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות