האם לאחר הידבקות במחלה, הגוף מחוסן?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/08/2009 | 21:12 | מאת: למהדוקא

שלום, האם הידבקות במחלה מחסנת את מי שנידבק ועובר אותה כמובן בשלום? במידה וכן, האם רצוי למי שאמורה לעשות טיפול IVF, לנסות להידבק טרם הכניסה להריון? נשמע קצת מטרוף....אבל אולי רציונלי, לא?

שלום למהדוקא, 1. סביר שתחלואה ב'שפעת החזירים' מקנה חסינות למספר שנים כנגד הידבקות חוזרת באותו זן של הנגיף. 2. הדבקה מכוונת ב'מיקרוב' כלשהו איננה קונצפט חדש (והוא קיים כבר מאות שנים!- אפילו עוד לפני גילוי ה'מיקרובים' כגורמי מחלה), אך אינני יכול להמליץ עליה במקרה של 'שפעת החזירים' היות והמשמעות העתידית של הדבקה כזאת איננה ברורה לי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות