חיידק ESBL בשתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/08/2009 | 12:59 | מאת: דפנה

שלום, לאחר הפלה וגרידה בביה"ח חודש רביעי, נמצא אצלי בשתן חיידק ESBL הוא עדיין איתי ואני א- סימפטומטית, האם ניתן להפרד מהחיידק שלא דרך תרופות אנטיביוטיות, האם מוכר ברפואה אנשים שיצאו מזה ללא אנטיביוטיקה? האם נכון שצריך לטפל בו טרום כניסה נוספת להריון ? תודה מראש

שלום דפנה, 1. אצל נשים הרות נוכחות של חיידק (כלשהו) בשתן מהווה סכנה, ולכן יש לטפל בו. 2. אצל מרבית האנשים האחרים אין חובה לטפל בחיידק כזה (אם הוא איננו גורם לסימפטומים כלשהם). 3. אינני מכיר טיפולים- שאינם אנטיביוטיים- לטיפול בבעיה זו, אך בהחלט יש אנשים שאצלם הבעיה נפתרת באופן עצמוני. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות