חשש משפעת החזירים בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/08/2009 | 09:36 | מאת: יעל

שלום רב, אני בשליש השני להריוני וחוששת משפעת החזירים. לפני שבועיים אבא שלי וגיסי לקו במחלה (חום, צינון וכאבי גרון) שהרופא אפילו לא בדק אם היא שפעת החזירים או לא, שבוע וחצי לאחר מכן אמא שלי פיתחה חום, כאבי גרון וצינון. הבעיה היא שעם תחילת התסמינים שלה היא הכינה לנו אוכל ושלחה לנו. כמה זמן חיידקים יכולים לשרוד באם הם נמצאים באוכל בתנאי מקרר? האם עדיף לזרוק את כל האוכל הזה? מה תקופת הדגירה של החיידק הזה? בנוסף, היום אני צריכה ללכת לקופת חולים לבדיקות השיגרתיות. האחות הזמינה אותי בשעת הצהריים כאשר הם סוגרים את המרפאה. אני קצת חוששת ללכת לקופת חולים, איך עלי להתנהג (לוותר על הבדיקה? ללכת עם מסיכה?). סליחה על כמות השאלות ותודה רבה על עזרתך.

שלום יעל, 1. 'שפעת החזירים' נגרמת ע"י נגיף ולא ע"י חיידק. 2. סביר שבתנאי קור (כמו אלו שיש במקרר או במקפיא) יכול הנגיף הזה לשרוד זמן ממושך. 4. תקופת הדגירה של 'שפעת החזירים' היא בין יום לשבוע. 4. אני חושש שאין ביכולתי להחליט במקומך אם ללכת למרפאה או לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות