טיפול מונע לשחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/08/2009 | 12:06 | מאת: mmm

היי, סליחה על המייל הארוך בדיקת מנטו יצאה חיובית - רוב הסיכויים מכיוון שחוסנתי בילדות לשחפת. צילום חזה תקין - ולכן אמרו לי שלא נדבקתי ושאני לא מדבקת. לצורך זהירות מכיוון שהייתי נבדקת מגע הוחלט על טיפול מונע למשך 4 חודשים עם rifampin יש לי מספר שאלות: 1. האם ניתן לקחת גלולות למניעת הריון "יסמין" בשילוב עם הטיפול ? 2. האם ניתן לשתות אלכוהול עם הטיפול המונע? 3. מכיוון שאקח אנטיביוטיקה לתקופה ארוכה האם מומלץ והאם ניתן לקחת פרוביוטיקה עם הטיפול המונע ובמידה וכן של איזה חברה מומלץ? 4.הנני נשאית של הפטיטיס סי - תפקודי כבד תמיד היו תקינים - אני יודעת שבשימוש בטיפול המונע יש סכנה לפגיעה בתפקוד הכבד.האם לאחר הטיפול הנזק הוא הפיך והתפקודים יחזרו להיות תקינים? והאם מבחינתי לאחר קבלת הטיפול המונע - אני יכולה להיות רגועה? תודה

שלום MMM, 1. התרופה RIFAMPICIN עלולה לפגוע ביעילות הגלולה למניעת הריון. 2. לא מומלץ לשתות אלכוהול עם התרופה הנ"ל (בפרט ע"י חולה בהפטיטיס C!). 3. אינני מכיר את הצורך לקחת פרוביוטיקה עם התרופה הנ"ל. 4. אינני יכול לצפות מראש את השפעת התרופה הנ"ל על הכבד ש ל ך. 5. אין ביכולתי לצפות מראש את הצלחתו של הטיפול הנ"ל א צ ל ך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות