שלבקת חובקת - הדבקה לא ישירה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/08/2009 | 18:11 | מאת: עדי פ.

שלום רב. אני בשבוע 11 של ההריון. לפני כשבוע וחצי סבתי נדבקה בשלבקת חובקת. אימי סעדה אותה וגם נגעה לה בפצעים. 1.אימי לא פיתחה סימנים כלשהם בשבוע האחרון אבל האם ישנו סיכון בביקור אצל אימי? אם כן, כמה זמן כדאי להמנע מהביקור 2. כיצד נדבקים במחלה? במגע? באוויר? תודה מראש, עדי

שלום עדי פ, 1. 'שלבקת חוגרת' איננה נחשבת כמחלה המדבקת בקלות, ובטח שלא דרך אדם שלישי. 2. המחלה מתפתחת ע"י 'התעוררות' של נגיף אבעבועות-הרוח שתקף את האדם בילדותו, ונשאר 'רדום' בגופו עד להתפרצותו בעור (בד"כ עשרות שנים מאוחר יותר) כשלבקת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות