האם עליי לבדוק אם נדבקתי בשפעת החזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/08/2009 | 13:09 | מאת: עדי

התעוררתי היום עם כאבי גרון ומיחושים בגוף כמו בשפעת, מלווים בכאב ראש עמום. עליי לציין כי אתמול נפגשתי עם אחי אשר סובל כבר כשבוע משפעת (לא נבדק) לאחר שנדבק מאשתו (גם היא לא נדבקה). בנוסף, לבני האמצעי דלקת גרון אשר מטופלת באינטיביוטיקה, אין לו שפעת. אני מבינה כי אין מה להיכנס ללחץ אם הרגשתי סבירה ואין התדרדרות או סימנים לכשל במספר מערכות רב. עם זאת, שלושת ילדיי קטנים - שש ו-8, ארבע ו-8 ושנה ו-9. האם חשוב שאקבל אבחנה למצבי בגללם? תודה, עדי

שלום עדי, בהתאם להנחיות משרד הבריאות אין סיבה אצל אנשים במצבך (דהיינו כאלו ללא גורמי סיכון וללא עדות למחלה קשה), שנדבקו במה שנראה כמו 'שפעת החזירים', לבצע אבחנה וודאית או לתת טיפול אנטי-שפעתי (ב'טמיפלו'). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות