האם רצוי שאתחסן בחיסון כנגד דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/08/2009 | 10:21 | מאת: גילה

שלום רב , אני בת 52 ,בריאה בדרך כלל , ובעלת עודף משקל ( לא קיצוני ). לפני כארבע שנים חליתי פעמיים בדלקת ריאות בהפרש של כשבועיים שלושה ( כל פעם בריאה אחרת ).המחלה הראשונה היתה בעלת סימפטומים קשים יותר , והשניה - פחות ( לא אושפזתי אלא טופלתי בטיפול המקובל ) . האם כדאי , לאור המצב ולאור העובדה שכל ההסתבכויות ממחלת שפעת החזירים הם בדרכי הנשימה , להתחסן בחיסון המצוי כנגד דלקת ריאות ?? תודה מראש .

שלום גילה, לפי התאור שלך את לא נכללת בקבוצת החולים (או האנשים) שלהם מומלץ החיסון כנגד חיידק הפנוימוקוקוס, אבל כמובן שאם את רוצה את יכולה לקבל את החיסון הזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות