חיסון נגד דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/08/2009 | 10:13 | מאת: אבי

שלום רב, כמו כל אזרח העוקב בדאגה אחרי התפתחות מגפת שפעת החזירים בארץ ובעולם, אני למד לפי הדיווחים, שמה שבעצם הורג זה לא השפעת עצמה, אלא הסיבוכים שלה, כאשר דלקת ריאות מוזכר כגורם מספר אחד לתחלואה הקשה. לכן רציתי בבקשה לשאול שני שאלות בעניין הזה: 1. האם חיסון נגד דלקת ריאות יכול להיות יעיל במקרים של דלקת ריאות המפתחת כסיבוך של שפעת החזירים, או שמדובר בזנים שונים לגמרי? 2. אימא שלי , ילידת 1927 עשתה חיסון נגד דלקת ריאות בתחילת שנת 2000. בשנת 2003 אובחן אצלה אלצהיימר. בשנת 2006 חלתה בדלקת ריאות קשה, והייתה מאושפזת במצב קשה מאוד בטיפול נמרץ. כיום היא נמצאת במוסד סיעודי. השאלה האם כדאי לתת לה מנה נוספת של חיסון נגד דלקת ריאות, כדי להגן עליה מסיבוכי שפעת החזירים או שהחיסון שהיא קיבלה בתחילת שנות ה-2000 מספיק לכל החיים? תודה רבה

שלום אבי, 1. חיסון כנגד חיידק הפנוימוקוקוס עשוי להקטין את הסיכוי של חולה ב'שפעת החזירים' לפתח דלקת ראות חיידקית (משנית) שנגרמת ע"י חיידק זה. 2. מומלץ לאמך לקבל מנה נוספת של חיסון כנגד החיידק הנ"ל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות