כניסה להריון לאחר CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/07/2009 | 15:09 | מאת: אש

לד"ר שלום, אני לאחר הזרעה ב-22.6.09. לאחר 14 יום בדיוק, בדיקת הריון חיובית. באותו יום - כאבי בטן חזקים (הרגשה של שריפה במעיים תחתונים), סחרחורות חזקות וחום עד 38.7. החום עלה לפנות ערב בעיקר. אושפזתי לשבועיים עקב חשד לזיהום מ- IUI. בטא חיובית 72 שירדה ל-6 לאחר כשלושה ימים. טופלתי בקלינטה וגנטא דרך הווריד במשך כ- 4 ימים, עקב חשד לזיהום באגן (ראו נוזל עכור באגן). במהלך הטיפול הבטא ירדה. בהתחלה הייתה תמונה זיהומית מהבדיקות, שהשתנתה לוויראלית אחרי הטיפול באנטיביוטיקה. 3 ימים אחרי הפסקת האנטי' - פריחה חזקה, שהוגדרה כ drug fever או כאלרגיה לאנטיביוטיקה. הפריחה חלפה. כל הבדיקות הסרולוגיות שנערכו חזרו שליליות, עד יום לפני השיחרור מביה"ח, בו חזרה בדיקת חיובית ל-CMV. שוחררתי בטענה שזה cmv ועם המלצה לנוח, ולא להרים משאות כבדים. אני בת 31+, מנסים כבר שנתיים להכנס להריון, ועברנו כבר לטיפולים בהזרעות. שתי הזרעות שעשיתי עד עכשיו הצליחו - שתיהן הסתיימו בהריון, שנגמר בשני המקרים. הריון ראשון נגמר בהפלה בשבוע 9 באפריל השנה, כשהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 7. והריון שני נגמר עם הסיפור הנ"ל. לשאלתי: כמה זמן לחכות עם ניסיון נוסף? בביה"ח אמרו כשלושה חודשים, קראתי קצת באינטרנט - ומומלץ כ-6 חודשים. האם יש ביכולתכם להמליץ על רופא מומחה מאיזשהו תחום ספציפי? האם רופא מומחה פוריות ו/או מומחה למחלות זיהומיות ידע לענות לי או שיש איזושהי כתובת אחרת? אני מאיזור הקריות - חיפה. תודה רבה על ההתייחסות.

שלום אש, 1. לא הבנתי איזו בדיקה חיובית חזרה לנגיף (IgG ?IgM ?AVIDITY?). 2. אם אמנם יש חשד רציני שנדבקת לאחרונה ב- CMV, ההמלצה המקובלת היא להמתין כחצי שנה עד לנסיון נוסף להיכנס להריון. 3. אני מכיר מספר 'זיהומולוגיות' שעוסקות ספציפית בנושא זה- למשל פר' גליה רהב מ'תל השומר' ופר' דנה וולף מ'הדסה ע"כ', אך אינני מכיר מומחה/ית בנושא מאזור חיפה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות