cmv בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/07/2009 | 22:25 | מאת: ריקי

אני נמצאת כרגע בשבוע 14 להריון. ב דצמבר 08 עשיתי בדיקת cmv ותוצאות הבדיקה היו חיוביות (igg ו- igm), לאחר 3 חודשים, הרגשתי טוב יותר ולכן עשיתי בדיקה נוספת בה התוצאות היו: CMV IGM ?ADD-VIDAS-POS CMV IGG 6.3 POSITIVE CMV IGM- NEG AVIDITY- 0.72 BORDERLINE בתחילת מאי עשיתי שוב בדיקה, לצערי לא בדקו בשיטת ADD-VIDAS אך התוצאות היו CMV IGG- מעל 2.5- POSITIVE CMV IGM- NEGATIVE מכיוון שתכננתי הריון בשלב זה עשיתי גם בדיקת שתן לאיתור CMV והתשובה היתה- לא בודד נגיף כעת, כמו שאמרתי אני בשבוע 14 והשבוע עשיתי בדיקה והתוצאות היו CMV IGM ?ADD-VIDAS-BORDERLINE CMV IGM- NEGATIVE CMV IGG- מעל 2.5- POSITIVE כמובן שבשעה שניכנסתי להריון הייתי משוכנעת כי החלמתי לגמרי, נאמר לי גם שאם בדיקת השתן יוצאת שלילית זה אומר שאין ספק בדבר אך מסתבר שטעיתי... האם יש מקום לחשש? חוות דעתך חשובה לי מאוד... בברכת לילה טוב

שלום ריקי, אכן על פי הנתונים שרשמת עושה רושם שבזמן שנכנסת להריון הנגיף כבר לא היה בדמך, אך הדבר לא מבטיח ב- 100% שעוברך לא נדבק בו, או ידבק בו בעתיד (היות והנגיף הזה, לאחר כניסתו לגופנו נשאר בו "לנצח" ועשוי לעבור "שיפעול"). המלצתי לך- להתייעץ בנושא גם עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 6243669 - 02. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות