האם מסכה היא אמצעי יעיל למניעת הידבקות?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/07/2009 | 19:48 | מאת: הריונית מודאגת

שלום רב, אני בסוף השליש השני להריוני. אחותי מתעתדת לחזור מארה"ב לאחר טיול בן שמונה חודשים בדרום ומרכז אמריקה וביקשה שאאסוף אותה משדה התעופה. ידוע לי שאני בקבוצת סיכון וכן ששדה"ת והחוזרים מאמריקה מועדים במיוחד. שאלתי היא האם המסכה שנמכרת בבתי המרקחת והפארמים מונעת ב100 אחוז את סיכויי ההידבקות? האם היית ממליץ לבתך, לצורך העניין, להימנע מהמפגש בימים הראשונים? בתודה מראש, הריונית מודאגת

שלום הריונית מודאגת, 1. לא קיים מידע אמין על יעילות מסכת הפה-אף למניעת 'שפעת החזירים' בקהילה. 2. אני לא רואה סיבה שתמנע ממך להיפגש עם אחותך- הבריאה כרגע לפי תאורך- רק בגלל שהיא חוזרת מארצות הברית. 3. אם את חוששת להגיע לשדה התעופה כדי לאסוף את אחותך את יכולה להמליץ לה לקחת מונית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות