שפעת חזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/07/2009 | 14:16 | מאת: יעלה

שלום ד"ר, אני בחודש השמיני להריון ועיקר עבודתי היא מול תלמידים, שרובם היו במחנה קיץ של הצופים האחרון שנסגר על ידי משרד הבריאות במרכז. כיצד עליי להתנהל מולם? מהו טווח הימים עד שאוכל לשוב ללמדם? מהם אמצעי הזהירות שאני יכולה לנקוט? שאלה נוספת-האם תיתכן הידבקות חוזרת בשפעת חזירים? תודה רבה, יעל

שלום יעלה, 1. אין זה סביר שאדם שלקה לאחרונה ב'שפעת החזירים' ילקה שוב בקרוב במחלה זו. 2. כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה בנגיף השפעת מומלץ להתרחק ככל האפשר מאנשים עם מחלת חום בלתי מוסברת (וכמובן שגם מחולים שלהם הוכח שיש 'שפעת החזירים'), ולהקפיד על כללי הגיינה אישיים (כגון רחיצת ידיים תכופה במים ובסבון). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות