מהו מיקובקטריום אביום? האם זה נדיר?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/07/2009 | 15:33 | מאת: ה

מהו מיקובקטריום אביום? האם זה נדיר? החיידק פגע בתינוקת שלי בבלוטת לימפה ליד האוזן על הלחי. האם בוודאות תישאר צלקת? מה הטיפול? האם כדאי פשוט לחכות שיעבור? תודה

שלום ה', M.AVIUM הוא חיידק שנחשב כנדיר למדי (באנשים עם מערכת חיסונית תקינה). הטיפול בחולה הסובל מזיהום שנגרם ע"י חיידק זה תלוי ברקע הרפואי של החולה (כגון מחלת חסר חיסוני כלשהי), באבר המעורב ובאופי המחלה שהוא גורם. עקב היעדר נתונים מספיקים אינני יכול להשיב על שתי שאלותיך האחרונות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות