נוגדני IGG ל-CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/07/2009 | 13:34 | מאת: שרון

שלום רב, בהיריון, כרגע בשבוע 14. בשבוע 5 נמצאתי חיובית ל-CMV, וזיהומולגים טענו שלדעתם מדובר בשאריות ושההדבקה היתה כמה חודשים קודם, בגלל נוגדני IGG גבוהים (5.8 לפי הסקאלה של קופ"ח כללית) ו-AVIDITY של 48%, וגם כי 3.5 חודשים קודם היתה הפלה טבעית - עובר שלא התפתח, ובמקביל - מחלת חום וגרון של כמה ימים. בכל מקרה, מאז עשיתי עוד בדיקות, ה-IGM כבר שלילי, אבל שמתי לב שנוגדני ה-IGG יורדים (היו כבר 6.1 ואז ירדו ל-4.8). האם נוגדנים אלה לא אמורים להיות חיוביים כל החיים? אני פשוט חוששת מהדבקה נוספת ושאם הנוגדנים ירדו אהיה חשופה שוב לווירוס ברמת סיכון גבוהה... (יש לי ילד קטן בבית). אשמח להבהרות. תודה!

שלום שרון, בד"כ לאחר זיהום ב- CMV נשארים הנוגדנים מסוג IgG בדמו של החולה במשך מספר שנים, אך בהדרגה הם עשויים גם להיעלם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות