שפעת חזירים בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/07/2009 | 11:28 | מאת: יעל

שלום, אני בהריון בשבוע 31. בעקבות דיווחי התקשורת על שפעת החזירים אני מאוד מוטרדת מהדבקה בהריון וגם יש לי ילדים קטנים שעלולים להידבק ולהעביר לי את המחלה... מה הסיכון לעובר שאימו נידבקה בשפעת חזירים בהריון? (מומים? בעיות אחרות?) האם כל אשה בהריון מוגדרת כ"קבוצת סיכון" או רק נשים בהריון עם מחלות רקע? אני מאוד מאוד מוטרדת.. תודה יעל

שלום יעל, אין בידי מידע על השפעת נגיף 'שפעת החזירים' על עוברים (של נשים הרות שלקו במחלה). את יכולה לפנות בנושא למרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 6243669 - 02. לשאלתך השניה, נשים בטרימסטר השני והשלישי להריונן (גם בריאות) נכללות ב'קבוצות הסיכון' לפתח את סיבוכי המחלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות