שאלות נוספות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/07/2009 | 00:39 | מאת: עלמה

שלום, חליתי בשפעת חזירים ביום ראשון. יום לפני שחליתי, אחייני בן השנה וחצי היה בביתי, כאשר בבית נמצאת חולה נוספת (טרם ידענו שזו שפעת כמובן). הילד היה איתי במגע קרוב, אך במרחק רב מהחולה. 1. האם יש סיכוי שהילד נדבק? 2. אמו של הילד בהריון בחודש שביעי (היא שהתה בכניסה לבית כ- 2 דקות בלבד). האם יש סיכוי שהיא נדבקה, ישירות או מבנה? 3. הילד ואמו מרגישים כרגע טוב, האם ניתן לעשות משהו כדי למנוע התפרצות המחלה? האם ניתן להיבדק עוד לפני הופעת התסמינים? 4. האם מחלה קלה יחסית היום, מחסנת גם בפני ורסיה אגרסיבית יותר של הנגיף שעלולה לתקוף בחורף? תודה!

שלום עלמה, 1. כן. 2. אם הילד לא חולה אזי לא סביר שאמו תדבק ממנו. 3. סביר שאנשים שלקו לאחרונה ב'שפעת החזירים'- גם אם בצורה קלה- לא יחלו בקרוב שוב באותו זן של נגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות