הידבקות מבעלי?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/07/2009 | 23:26 | מאת: איילת

בעלי חזר אתמול בערב מטיול בארה"ב, הרגיש טוב אך בלילה קדח מחום 38.7 מעלות ובבוקר 39.2. הוא נבדק אצל רופא המשפחה והוא אמר לו שעל סמך הסימפטומים הוא חלה בשפעת החזירים ועליו להיות בבידוד בביתוו/ מקום אחר שיבחר. לא נשלח לבדיקות אישוש הנושא. אני בהיריון בשבוע 33 וכן יש לנו ילדה בת 1.9 - שתינו היינו בקירבתו במהלך שעות הלילה. תוך כמה זמן אדע בוודאות האם לא נדבקנו גם כן בשפעת זו? האם לפני הופעת הסיפטומים המחלה הינה מדבקת? האם עלי לבודד את ביתי מהמשפחתון שבו נמצאת במהלך שעות היום מחשש להדבקת יתר הילדים שנמצאים בו? אודה לך על מענה מהיר, איילת

שלום איילת, זמן הדגירה (דהיינו הזמן מהדבקה לפיתוח הסימפטומים) של השפעת הוא מספר ימים. המחלה נחשבת כמדבקת החל מסמוך להופעת הסימפטומים הראשונים שלה (ולכן כל עוד בתך מרגישה טוב אין סיבה לבודד אותה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות