שפעת רגילה או שפעת החזירים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/07/2009 | 21:15 | מאת: איתי

אני שואל בגלל שאף פעם לא הרגשתי כול כך גרוע לפרק זמן כול כך הארוך. הכול התחיל ביום שישי (לא תואם לדגירה של 7 ימים) קמתי עם חום של 39.6 לא הלכתי לרופא בגלל שחוץ מהחום וכאב ראש לא היה לי כאבים, לקחתי אדוויל וקיוותי לטוב, אבל ביום שישי החום לא ירד בכלל, לפרקים הוא ירד ל38.5 אבל לא מתחת, למרות מקלחות קרות וקומפרסים, ביום שבת אותו דבר, הגדלתי את המיניון של האדוויל והחום ירד ל37.4 אבל לא מתחת, ביום ראשון הלכתי לרופא שלי, לפני שיצאתי לרופא הקאתי(1 פעם מתחילת המחלה) הרופא קבע שיש לי דלקת חריפה בגרון ונתן לי אנטיביוטיקה 500 פן רפא זוג פעמיים ביום. בנוסף הוא נתן לי מרשם לאקמול 2 כדורים פעמיים ביום, אתמול החום עדיין לא ירד לי, אבל היום בבוקר הוא היה 37.2 עד עכשיו ורק עכשיו הוא התחיל לעלות ל37.7, אני מרגיש כאבי ראש חזקים במיוחד מאז יום שישי, סחרחורת כשאני הולך ותחושה כללית שאני משתגע כי בדר"כ מחלות עוברות יותר מהר, אני רוצה לדעת אם יש סיכוי שיש לי את שפעת החזירים, האם הטיפול יהיה שונה בגלל שאני לא נמצא בשום קבוצת סיכון, אני בן 30 בריא שוקל 65, מה כדי לי לעשות?

שלום איתי, ללא בדיקה ייעודית (PCR של משטח אף-גרון) אין ביכולתי להבדיל בין 'שפעת החזירים' לבין שפעת 'רגילה'. בכל מקרה, לפי התאור שלך (והרושם של הרופא שבדק אותך) יתכן שבכלל יש לך זיהום חיידקי של הגרון. אם מצבך איננו משתפר מומלץ לך לחזור לבדיקת רופא/ה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות