שפעת חזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/07/2009 | 13:39 | מאת: מלי

ד"ר הלפרין שלום, אני חליתי בשפעת ביום ג' הופיעו אצלי כל הסימנים האופיניים לשפעת נילקחו אצלי דגימות אשר אישרו שפעת חזירים. היום כבר 6ימים החום אצלי במגמת ירידה אבל אני עדיין מרגישה חולשה כללית בחילות כל היום ולקראת הערב חום עד 38 שיעול עם ליחה. בבית אני מישתדלת להיות עם המסכה . ברצוני לדעת 1.עד מתי ימשיכו סימני המחלה ? 2.האם אני עדיין מדבקת ? ועד מתי? מה הסיבוכים? 3.האם גם תינוקות בני שנה יכולים להידבק ולחלות ומה הפרוגנוזה? 4.מה הסיכוי שהבעל והילדים ידבקו? תודה מראש מלי

שלום מלי, 1. אינני יכול לצפות מתי בדיוק תחלימי לחלוטין מהמחלה, אך הגיוני שזה יקרה במהלך הימים הקרובים. 2. רוב החולים אינם מפתחים סיבוכים כלשהם (שהשכיח בהם הוא דלקת ראות חיידקית). 3. על פי הנחיות משרד הבריאות את נחשבת כמדבקת עד 24 שעות מהעלמות כל הסימפטומים שלך. 4. גם תינוקות בני שנה יכולים לחלות ב'שפעת החזירים', ולשמחתנו רובם מחלימים ממנה ללא סיבוכים. 5. יחד עם זאת, אין ביכולתי להעריך את הסיכוי של התינוק שלך (ושל בעלך) להידבק ממך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות