שפעת חזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/07/2009 | 10:12 | מאת: אמא מודאגת

בני חזר מחול והלכנו לרופא משפחה שטען שאכן יש לו שפעת חזירים לפי הסממנים, והסתבר שזוג חברים שנפגשו עימם התבקשו להיות בבידוד. לבני לא ניתן שום טיפול למחלה ושום בדיקת דם(לפי הנחיות משרד הבריאות), והוא נישלח הביתה למנוחה והחלמה, אני חוששת ממצבו ושכל המשפחה תידבק ממנו. האם לא רצוי לתת לשאר המשפחה כדורים לטיפול מונע ולו להקלה ,הוא משתעל המון,גלי חום הזעה פתאומית ליחות. תודה על התייחסותך, ומה הן המלצותייך בנידון, הוא אמור להתגייס לצבא ביום ראשון הקרוב,כמה זמן נמשכת המחלה והאם יהייה מסוגל לתפקד בטירונות? בעקבות המחלה.ומה עושים בנוגע לצבא אם ידועה לך הפרוצדורה תודה

27/07/2009 | 13:36 | מאת: שלום אמא,

שלום אמא מודאגת, 1. המלצות משרד הבריאות אינן כוללות מתן טיפול מונע לאנשים בריאים הנחשפים לחולה עם 'שפעת החזירים'. 2. המחלה נמשכת בד"כ מספר ימים כך שסביר שבנך יחלים ממנה עד יום ראשון הקרוב (ואם לא- כדאי יהיה לדחות את הטירונות שלו או לתת לו "גימלים" כמקובל בצבא). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות