כלבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/07/2009 | 10:46 | מאת: יואב

ד"ר אפי שלום, לפני כחודש, במהלך היותי בטיול בדרום אמריקה, ננשכתי ע"י כלב באחד הטרקים שעשיתי בפרו. הנשיכה לא הייתה עמוקה ושיני הכלב לא חדרו את המכנס (לא היה חור במכנס שלי) אך ירד לי דם במקום הנשיכה. מבירור עם המקומיים הבנתי שכל הכלבים באזור מחוסנים. לאחר שבוע כשחזרתי לעיר הקרובה הלכתי למרפאה המקומית ונאמר לי שאני לא צריך לקבל את החיסונים נגד כלבת כי אם היה לי כלבת כבר היו רואים את זה באזור הנשיכה. לפני הטיסה לקחתי את 3 החיסונים המקדימים לכלבת. רציתי לשאול האם יש אפשרות שאני נושא את הנגיף והאם אפשר לגלות את הנגיף בבדיקת דם רגילה? תודה!

שלום יואב, אינני מכיר מצב של 'נשאות של נגיף הכלבת', או בדיקת דם שמגלה את נגיף הכלבת בזמן הדגירה של המחלה. בלי קשר לכך, מומלץ לאנשים במצבך (שחוסנו לפני הנשיכה) לקבל 2 זריקות נוספת כנגד כלבת גם לאחר הנשיכה. הרבה בריאות אפי

26/07/2009 | 19:25 | מאת: יואב

תודה על התגובה המהירה. שאלה קטנה נוספת - האם זה עדיין רלוונטי לקבל חיסון עכשיו (כחודש לאחר הנשיכה) או שבמידה והייתי מקבל את המחלה הייתי כבר יודע?

מנהל פורום מחלות זיהומיות