CMV בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/07/2009 | 21:59 | מאת: מ"א

הי אני בהריון בשבוע 32, וגיליתי כי קולגה קרובה לעבודה חולה בCMV פעיל. חשוב לציין כי בחודש האחרון נסענו ביחד לעבודה באותו הרכב. בנוסף, אני נרפאתי מCMV קצת לפני הכניסה להריון, ולכן ביצעתי בדיקת מי שפיר לCMV בשבוע ה22 - בדיקה שיצאה שלילית. רציתי לדעת מהו הסיכון להדבקות חוזרת, והאם אוכל להמשיך לעבוד איתה במידה והיא ממשיכה להגיע לעבודה. תודה, מירב

שלום מ"א, קיים סיכון להדבקה חוזרת ב- CMV, ובמקרה של הדבקה חוזרת של אם הרה קיים סיכון מסוים גם להדבקה של העובר- אך אין ביכולתי לתת לך מספרים (במקרה של אשה הרה בשבוע ה- 32 להריונה). נסי לפנות בנושא למרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 6243669 - 02. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות