נסיעה לתאילנד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/07/2009 | 01:26 | מאת: מ.ק.א.ר

ד"ר הלפרין, שלום רב אנו אמורים לנסוע לתאילנד בעוד כשבועיים: אישתי בשבוע ה-22 להריונה וביתי בת שנתיים וחצי.נוכח הידיעות על סגירת בתי ספר לתאילנד והכנסת תאילנד לרשימת המדינות ברמת סיכון 5 לפי ארגון הבריאות העולמי, אנו שוקלים לבטל את הנסיעה. יחד עם זאת, משרד הבריאות לא פרסם אזהרה רשמית ותגובתו היא שהנסיעה היא על פי שיקול דעת של הנוסע. אשמח לקבל את תשובתך לשאלות הבאות: 1. האם הפאניקה מוצדקת ואכן מדובר בסיכון לא סביר שמצדיק את ביטול הנסיעה (על פי הפרסומים נדבקו בתאילנד עד כה 2000 בני אדם במדינה של 50 מיל')? 2. האם העובדה שנהיה באיים ולא במרכזים הומי אדם אמורה להטות את הכף לטובת אי ביטול הנסיעה? 3. כיצד להיערך במידה ובכל זאת נחליט לנסוע?

שלום מ.ק.א.ר, 1. אם במדינת ישראל (שבה גרים כ- 7 מליון תושבים) יש כבר מעל ל- 1000 חולים ב'שפעת החזירים', ובתאילנד (שבה לדטענתך חיים כ- 50 מליון איש) יש "רק" 2000 חולים- אז אולי עדיף לכולנו לנסוע לשם? 2. במילים אחרות, גם אני לא אוכל להמליץ לך לנסוע או לבטל את נסיעתך, וההחלטה היא כולה שלך ושל בני משפחתך. 3. אני גם לא רואה סיבה להיערך בצורה מיוחדת לקראת נסיעה אפשרית שכזאת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות