מונונוקלואוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/07/2009 | 19:49 | מאת: ארז

שלום רב, אודה לך על עצתך. בגיל 18 חליתי במונונוקלואוזיס. הנגיף התפרץ כעת שוב (אני בקרוב בן 32). ראשית, מעט פרטים: בתאריך 2.7.09 ביצעתי בדיקת דם ונמצא שערך הנגיף: 600 U/ml בתאריך 9.7.09 ביצעתי אולטרסאונד לבטן עליונה ותחתונה. הטחול תקין בגדולו ובמרקמו וכך גם יתר האיברים (הכבד מעט מוגדל). שתי שאלות לי אליך: 1. האם הערך של 600 U/ml מעיד על שיא המחלה? 2. בהנחה שהנגיף היה בשיאו סמוך לבדיקת האולטרסאונד - 600 U/ml - ואני ביצעתי פעילות פיזית לא קלה בשעות הכי חמות של היום (עבודה בגינון) ב - 9 לחודש (יום הבדיקה), ב - 12 לחודש, ב - 16 לחודש וב- 19 לחודש, כלומר לאחר ביצוע האולטרסואנד, האם ישנה דחיפות לבצע בדיקה חוזרת - כי אולי הקודמת לא תקפה - לבדיקת חוזרת של הטחול ואולי אף בדיקות מסוג אחר? אני שואל מכיוון שאני יודע שפעילות פיזית קשה בעת התפרצות הנגיף יכולה לגרום לנזק רב. (אולי חשוב לציין שבמהלך חודש ושבוע לפני בדיקת הדם גם עבדתי פה ושם בעבודה פיזית קשה שבה התקשתי מאד, ועדיין, בדיקת האולטרסאונד של הטחול ויתר האיברים לאחר תקופה זו הייתה תקינה). כעת אין כאבים או תחושת חולשה קיצונית. בסך הכל אני בסדר. תודה רבה! ארז.

שלום ארז, 1. אין לי מושג מה זה "ערך הנגיף". 2. לאורך כל שאלתך גם לא מצאתי עדות לתחלואה כלשהי, או בסיס לטענתך ש"בגיל 62 הנגיף (איזה?) התפרץ שוב". הרבה בריאות אפי

24/07/2009 | 18:05 | מאת: hila

הרבה אנשים שסובלים ממחלת הנשיקה לא יודעים אבל קיים ריפוי למחלןת הנשיקה במלא מובן המילה והוא נמשך בן יומיים עד 4 ימים בלי צל של ספק. אתה יכול למצא את המידע באתר של המטפל WWW.RAMIMOR.CO.IL

מנהל פורום מחלות זיהומיות