הרפס על האצבע

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/07/2009 | 12:17 | מאת: מיכל

שלום רב, רופא אבחן התפרצות הרפס על האצבע שלי (מה שרואים זה נפיחות אדומה כמו דלקתית ועליה שלפוחיות לבנות קטנות). אני בת 45 ופעם ראשונה שסובלת מהרפס. הרופא רשם לי כדורים ACYCLO_V400 (שני כדורים, חמש פעמים ביום למשך חמישה ימים) ומשחה תריאולון. קראתי בהוראות השימוש במשחה שאסור לקחת אותה במקרה של הרפס, אבל הניסוח שם מאוד מבלבל ויתכן שלא הבנתי נכון. האם הטיפול שאני מקבלת נכון? ואם כן - לאחר כמה זמן זה אמור להשפיע?

שלום מיכל, אם את לא מישהי שטיפלה לאחרונה בחולה הסובל מהרפס בפה (וננשכת על ידו), אולי כדאי להטיל ספק באבחנה של "הרפס באצבע" ובנחיצות הטיפול המוזכר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות