מחלת לגיונרים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/07/2009 | 15:48 | מאת: דינה

שלום רב, בעלי מזה כחודש ימים סובל מעייפות. הוא מתעורר בבוקר ומרגיש טוב אך כעבור 3-3.5 שעות נוחתת עליו עייפות. יש לציין כי רוב האנשים העובדים עם בעלי באותו משדר מתלוננים על אותן תופעות. בעלי עשה בדיקת דם ושתן והן תקינות מלבד הנקודות הבאות: כימיה בדם: Uric Acid (B) - 7.5 mg/dl Platelets - 148 10*3/micl שתן כללי: Erythrocytes (U) - 25.00 cell/µl - התוצאה הנ"ל חוזרת על עצמה כבר משנת 2001 ב- 5 פעמים מתוך 7, בפעמיים האחרות התוצאה הייתה פעם אחת 10, ופעם אחת שלילי שתן מיקרוסקופיה Leucocytes (U)/Field 3.00 Leuco/F Erythrocytes (U)/Field 2.00 Ery/F Squamous Epithelial Cell + אימונולוגיה: C.R.P - קטן מ - 0.5 mg/dl שמעתי כי קיימת צורה של מחלת לגיונרים שעוברת ללא סימנים מלבד עייפות וניתנת לזיהוי רק ע"י בדיקה ספציפית כי בבדיקות דם כלליות לא רואים משהו חריג ואפילו אין עליה במספר לויקוציטים. האם אכן קיימת צורה כזאת של מחלה? ואם כן, האם התוצאות המובאות כאן מהוות אינדיקציה לביצוע בדיקות ספציפיות יותר? (במיוחד בהתחשב בעובדה שרוב האנשים הנמצאים באותו מרחב סובלים מאותה תופעה. יש לציין שאופן העבודה מחייב חלונות סגורים והאוורור מצבצע באמצעות מזגנים בלבד) תודה מראש על התשובה. דינה

שלום דינה, אינני מוצא בשאלתך כל רמז על כך שבעלך סובל דווקא מ'מחלת הלגיונרים' (ולא מכל ממחלה זיהומית או לא זיהומית אחרת). המלצתי לו- לעבור ברור מסודר ל"עייפות" ע"י רופא/ת המשפחה שלו. הרבה בריאות אפי

19/07/2009 | 12:44 | מאת: דינה

שלום רב, אני מודה לך על התשובה המהירה שבוע טוב

מנהל פורום מחלות זיהומיות