דלקת גרון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/07/2009 | 22:52 | מאת: הדס

ד"ר שלום, אני בת 28. מזה שלושה ימים אני סובלת ממוגלה וכאב חזק בגרון וחום נמוך. הרופא אמר שזה נראה אנגינה ונתנן לי רפאפן ל 10 ימים, אמר להתחיל לקחת לפני עוד לפני שיגיעו תוצאות משטח גרון. בעברי לקחתי הרבה אנטיביוטיקות וזה לא עשה לי טוב. אם אין ברירה אקח אך רציתי להתייעץ לפני- האם יש סיכוי שזה יעבור לבד בלי להסתבך? אני יודעת שפוחדים שזה יעשה דלקת פרקים- עד מתי אפשר לחכות עם האנטיביוטיקה בשביל לדעת בוודאות שזה לא עובר לבד? שאלה שניה- אם הסימפטומים כן עוברים לבד- יש סיכוי שהחיידק נשאר ויחזור ויעשה שוב דלקת? האם על כל מקרה כדאי לקחת אנטיביוטיקה בגלל זה? תודה רבה, הדס

שלום הדס, כל מחלה יכולה לעבור לבד, אבל לדלקת גרון חיידקית מומלץ לקחת אנטיביוטיקה כדי להחיש את ההחלמה, למנוע את סיבוכי המחלה ולהקטין את הסיכוי להדבקת הזולת בחיידק. הרבה בריאות אפי

13/07/2009 | 08:46 | מאת: הדס

תודה על תשובתך, אם לא אקח אנטיביטיקה האם החיידק יכול להישאר בגרון על אף שהסימפטומים עברו, ולעשות דלקת נוספת בעתיד?

מנהל פורום מחלות זיהומיות