blepharitis דלקת עפעפיים כרונית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/07/2009 | 14:37 | מאת: נטע

שלום רב, בת 40. מזה כמה חודשים העפעפים העליונים אצלי קצת אדומים ונפוחים. במיוחד כשקמה בבוקר. זה לא בעור החיצוני, אלא מפנים העפעף- החלק שנוגע בעין. רופא עיניים בקופה אמר שזה blepharitis. זה לא אקוטי. כי זה מתוך כבר כמה חודשים. זה נובע או מעין יבשה או מפתוגן כלשהו. למשל הטפיל Demodex folliculorum. עוד אמר שברגע שנדבקת בזה, זה נוטה להיות כרוני. כלומר קשה מאד להיפטר מזה. הדבר מאד מפריע לי מבחינה אסטתית. וכיון שזה רק כמה חודשים בודדים, אולי עוד אצליח לסלק את זה לפני שיהיה כרוני. לכן אני רוצה להשקיע כל מה שצריך כדי להפסיק זאת. אני רוצה ללכת למומחה שיעשה אבחנה מבדלת האם אכן קיים הטפיל הזה או שזה לא זיהומי. למשל שייקח דגימה של כמה שעות ריסים ויבדוק במיקרוסקופ אלקטרוני. (או כמו בדיקת דרמוסקופיה ברפואת עור). איני יודעת לאן לפנות. התקשרתי ל3 רופאי עיניים, ושאלתי אם עוסקים בזה ,ואמרו שלא. אודה מאד אם תוכל להגיד לי למי אוכל לפנות שהכי מתאים למטרה זו. כמובן גם באופן פרטי. שנית, נניח שאכן הטפיל הזה נמצא. מה הטיפול להכחדתו בעפעפיים? רב תודות מראש

שלום נטע, ל- BLEPHARITIS כרונית יכולות להיות סיבות רבות שרק חלקן זיהומיות (והאפשרות שמדובר אצלך ב-Demodex folliculorum היא מעניינת אבל תיאורטית בלבד). המלצתי- לפנות למרפאת עיניים בבית חולים גדול (שם לרשות רופאי המרפאה עומדת מעבדה מיקרוביולוגית משוכללת, כמו גם יועצים ברפואת עור). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות