CMV- הידבקות בשליש השלישי להריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/07/2009 | 12:55 | מאת: נירה

שלום, אני מקווה שתוכלו לענות על שאלתי. אני בשבוע 29 להריון. אנחנו אמורים לנסוע סופשבוע להוריו של בעלי. היום התקשרה חמותי וסיפרה לי שבחודש האחרון היא הייתה חולה מספר פעמים והחליטה בעקבות זאת לערוך בדיקות. היום קיבלה תשובה כי היא נושאת את החיידק CMV. ההתלבטות שלי האם יש סיכון כל שהוא להדבקות שלי ובמקרה וכן, האם יש סיכון לעובר. אני שמעתי כי בשליש האחרון של ההריון הסיכון כמעט ולא משמעותי, האם זה נכון? האם בכלל לא אוכל להיפגש איתה בתקופה הקרובה? ואם נחשוב רגע, אני יכולה להידבק בכל מקום מהמון אנשים שנמצאים סביבי, אז האם יש בכלל צורך בהמנעות הזאת? אשמח מאוד לתשובה,

שלום נירה, 1. CMV הוא נגיף ולא חיידק. 2. כל מי שנדבק אי פעם בנגיף זה ממשיך "לשאת" אותו כל שארית חייו. 3. על פי הנתונים שמסרת בשאלתך לא ברור לי אם חמותך חולה ב- CMV (או שרק יש בדמה נוגדים כנגדו), והאם היא מדבקת. 4. לאור זאת לא אוכל להשיב על שאלותייך בנושא לפגישה עם חמותך. 5. לשאלתך השניה, CMV עשויה לסכן את העובר גם אם האשה ההרה נדבקת בו בשבוע 29 להריונה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות