שפעת חזירים ותחילת היריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/07/2009 | 12:06 | מאת: גלי

שלום רב, אני קצת מודאגת.. אני בשבוע 6 , ממש תחילת היריון - אחרי הפריית מבחנה..כבר יש דופק.. אמש נפגשנו עם זוג שחזר לפני כשבוע מחו"ל- והם חולים כבר כמה ימים בכאבי גרון , חום - מוטפלים באנטביוטיקה (קופת החולים שלהם לא הסכימה אפילו לעשות להם בדיקה של שפעת החזירים..) , לא ברור מה יש להם.. ישבתי איתם רק מעט זמן ואח"כ איווררתי מאוד את הבית. מפחדת שנדבקתי.. השאלה - אני מבינה שמחלה היא קלה ואין הרבה סיבוכים וגם לנשים בהיריון יש טיפול, אבל האם המחלה חודרת שיליה? האם היא יכולה להיות "מסוכנת" לעובר???האם היא יכולה לגרום לנזקים כמו cmv, למשל? אני יודעת שאין הרבה מחקרים בעניין - אז מה עושים? רק מי שפיר?

שלום גלי, אם זכרוני איננו מטעני כבר עניתי לך על השאלה הזאת אמש ב- 21:34. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות