שפעת חזירים ותחילת היריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/07/2009 | 21:26 | מאת: גלי

שלום רב, אני קצת מודאגת.. אני בשבוע 6 , ממש תחילת היריון - אחרי הפריית מבחנה.. הערב נפגשנו עם זוג שחזר לפני שבוע מגרמניה - והם חולים כבר כמה ימים בכאבי גרון ומוטפלים באנטביוטיקה (קופת החולים שלהם לא הסכימה אפילו לעשות להם בדיקה של שפעת החזירים..) , לא ברור מה יש להם.. ההיריון כל כך יקר לי...ישבתי איתם רק מעט זמן ואח"כ איווררתי מאוד את הבית.. השאלה - אני מבינה שמחלה היא קלה ואין הרבה סיבוכים וגם לנשים בהיריון יש טיפול, אבל האם המחלה חודרת שיילה? האם היא יכולה להיות "מסוכנת" לעובר???

שלום גלי, (כמעט) כל מחלה זיהומית בהריון עלולה לסכן אותו, אך נגיף השפעת איננו נחשבת כגורם ה"חודר" דרך השליה והמסכן במיוחד את העובר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות