שפעת החזירים- הדבקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/07/2009 | 09:54 | מאת: חלי

שלום, בן זוגי טייל עם חבריו באירופה בשבוע האחרון. אחד מהחברים נדבק בשפעת החזירים, הוא קיבל תרופתי, ושאר החברים קיבלו גם הם את אותן התרופות (אף על פי שהמחלה לא התפרצה אצלם) אך במינון נמוך יותר. סביר להניח שהם אכן נדבקו כיוון שלנו באותו החדר במשך שבוע. האם בן זוגי מדבק כרגע? האם התרופות שקיבל מטרתן למנוע את התפרצות המחלה? אם לא עלה לו החום והוא מרגיש מצויין, האם הוא נדבק במחלה או לא? אשמח לתשובה במהרה כיון שהם חוזרים היום ועלי לדעת מה הסכנה. תודה מראש!

שלום חלי, אם לבן זוגך אין חום והוא מרגיש מצויין אזי הוא איננו חולה. ההנחה היא שכל עוד הוא איננו חולה הוא גם איננו מדבק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות