אבחנה מבדלת של שפעת החזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/07/2009 | 14:34 | מאת: אילן

לד"ר הלפרין שלום רב, מזה כמה ימים אני חולה, ומגלה תסמיני שפעת: חום גבוה, נזלת, שיעול וכאבי ראש. האם עלי לפנות לרופא המשפחה או למרפאת שפעת? כיצד נעשית האבחנה המבדלת בין שפעת רגילה לבין שפעת החזירים? האם מדובר במשטח גרון, וכמה זמן לוקח עד שמקבלים את התשובה? בתודה מראש, אילן.

שלום אילן, בהנחה שאתה אדם בריא בד"כ, הרי שלפי ההנחיות הקיימות (מאז ה- 1.7) סביר שלא ילקחו ממך תרביות לשפעת (ולפיכך גם לא תעשה אצלך אבחנה ודאית של 'שפעת החזירים'), כך שאתה יכול לגשת להיבדק ע"י רופא/ת המשפחה שלך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות