שריטת כלב וחיסון נ' טטנוס בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/07/2009 | 09:23 | מאת: קרן

שלום ד"ר הלפרין, אני נמצאת בשבוע 35 להריוני. אתמול אחה"צ שרט אותי כלב של השכנים (גור גדול), השריטות (אחת קטנה בקרסול ושניה קצת יותר גדולה בבטן) שטחיות מאוד, אבל ירד לי מעט דם. בתחילה שמתי פולידין, אח"כ (אחרי כחצי שעה) שטפתי טוב בסבון ובמים ומרחתי שוב פולידין. למיטב זכרוני הפעם האחרונה בה חוסנתי נ' טטנוס היתה בצבא לפני כחמש עשרה שנים. האמת, לולא הייתי בהריון, אפילו לא הייתי מתייחסת לשריטות אלו. בשל ההריון התייעצתי עם הגניקולוג שלי בטלפון, שאמר לי שאפשר לקבל טטנוס בהריון, אך הוא לא בטוח שזה הכרחי. בהמשך התקשרתי לייעוץ שניתן ע"י מכבי (ייעוץ של אחות) בטלפון. האמת שהיא ממש הפחידה אותי, ואמרה לי שעליי לרוץ למר"מ, כי אני צריכה לקבל חיסון טטנוס תוך 12 שעות מהשריטה. הלכתי למר"מ ושם ראיתי רופאה, שאמרה שהשריטה שטחית, ושהיא לא ממליצה על זריקה בשל ההריון. נותרתי מבולבלת ולא שקטה. האם עליי לעשות חיסון טטנוס? ככל שלא אעשה חיסון, האם אני מסכנת גם את העובר שלי? האם החיידק יכול לעבור גם אליו? במידה ועליי לקבל חיסון, האם זה בטוח לקבלו בהריון? אודה מאוד לתשובתך.

07/07/2009 | 11:38 | מאת: שלום קרן,

שלום קרן, 1. שריטת כלב שגורמת לירידת דם איננה נחשבת כ"שטחית מאד". 2. החיסון כנגד טטנוס נחשב כבטוח בהריון. 3. לאור זאת אני ממליץ לך לקבל את זריקת הדחף כנגד טטנוס בהקדם. הרבה בריאות אפי

07/07/2009 | 12:07 | מאת: קרן

ד"ר הלפרין, ראשית תודה על תגובתך. תוך כמה זמן ממועד השריטה אוכל לקבל את הזריקה על מנת שתהיה אפקטיבית? האם ככל שלא אקבל זריקה, החיידק יכול לפגוע בעובר? דרך אגב- אמנם השריטה היתה שריטה "עם דם" אולם לא היה 'דימום' בטפטוף, אלא סימן דמי על גבי העור (שאפילו לא יצר 'כתם'). בתודה מראש על תגובתך, קרן

מנהל פורום מחלות זיהומיות