האם חליתי בשפעת החזירים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/07/2009 | 11:46 | מאת: עידן

בימים האחרונים אנו מארחים בביתנו נער מארה"ב, שהגיע לישראל במסגרת משלחת של בני נוער. עד אתמול בבוקר הוא שהה בקמפוס עם נערים נוספים מארצות הברית, והחל מאתמול הוא הגיע להתארח בביתנו. הבחור משתעל ומתעטש המון. אני חושב שהוא הדביק אותי, שכן מאתמול בערב יש לי כאבי גרון עזים, קשיי נשימה, לחה בגרון וכאבי שרירים (פחות רציני). נכון לעכשיו אינני סובל מחום. חשוב לציין שאני מאובחן כאסטמתי, אך לא סובל מזה ביום-יום. יתכן שלבחור שאנחנו מארחים יש שפעת החזירים והוא הדביק אותי? למי צריך לפנות? האם לחכות למחר בבוקר או שכדאי להבדק עוד היום (שבת)? תודה.

שלום עידן, 1. יתכן שלבחור יש 'שפעת חזירים' וייתכן שהוא הדביק אותך בנגיף זה (אם כי תאור המחלה שלך איננו עונה להגדרת המקרה של 'שפעת החזירים'). 2. לצורך אבחנה היום אתה יכול פנות לחדר מיון, ומחר- לקופת החולים שבה אתה חבר. הרבה בריאות אפי

04/07/2009 | 15:43 | מאת: עידן

תודה ד"ר. לפי מה שאני מבין ממך, תתכן שפעת החזירים גם ללא חום, נכון? אגש מחר על הבוקר להבדק בקופת החולים. עידן

מנהל פורום מחלות זיהומיות