CMV- כן או לא - שאלה נוספת.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/07/2009 | 17:21 | מאת: דנה

שלום ותודה רבה על התשובה המהירה. שאלה נוספת: קראתי שלאחר הדבקה ב-CMV יש להמתין כ-6 חודשים לפני כניסה להריון. אינני יודעת מתי נחשפתי לנגיף אך לא לפני ינואר 07 - עד אז התוצאות יצאו שליליות. פעם ראשונה שה-IGG יצא חיובי (0.63) היה ב-16/12/08 וחודשיים ושבוע לאחר מכן הייתי בהריון- האם העובר יכול להדבק כיוון שיתכן שעדיין לא עברו 6 חודשים מאז ההדבקה הראשונה? שוב תודה.

שלום דנה, העובר עשוי להידבק גם אם עברו יותר מ- 6 חודשים (בין מועד ההדבקה של האשה ב- CMV לבין מועד כניסתה להריון), אך הסיכוי שלו לכך (במקרה של הדבקת האם ההרה לפני ההריון) נחשב כנמוך (בהשוואה לסיכויי הדבקתו בנגיף כשהאם חולה לראשונה ב- CMV במהלך ההריון). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות