CMV - כן או לא ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/07/2009 | 14:17 | מאת: דנה

שלום רב, ב-2/1/07 עשיתי בדיקות דם ל-CMV והתוצאות היו IGM שלילי IGG שלילי (בהערות היה רשום שחיובי זה גדול מ-0.4IU/ML ) ב-16/12/08 עשיתי שוב בדיקות והתוצאות- IGM שלילי IGG -חיובי 0.63 (בהערות היה רשום שחיובי זה גדול או שווה ל-0.6 , גבולי זה 0.4-0.6 ושלילי זה 0-0.4) אני בהריון החל מ-24/2/09 (קצת יותר מחודשיים אחרי הבדיקות האחרונות הנ"ל). ב-22/4/09 עשיתי שוב בדיקות והתוצאות- IGM שלילי IGG -חיובי 0.63 (בהערות צויין שחיובי זה מעל 0.6) ב-15/6/09 עשיתי שוב בדיקות והתוצאות IGM שלילי IGG -גבולי 0.60 (בהערות צויין חיובי בשיטת ELFA-VIDAD . חיובי גדול או שווה ל-0.6 גבולי-0.4-0.6 ושלילי 0-0.4 ) שאלותיי הן: 1. האם אני מחוסנת? האם נחשפתי בעבר לנגיף? 2.האם תוצאה של IGG חיובי (0.63 ) כחודשיים לפני כניסה להריון יכולה לפגוע בעובר? 3.האם תוצאות הבדיקות במהלך ההריון יכולות לפגוע בעובר? נא עזרתך. תודה רבה!!!

שלום דנה, 1. לפי הבדיקות שצרפת עושה רושם שנחשפת בעבר (אולי בין ינואר 2007 לדצמבר 2008) ל- CMV. 2. IgG חיובי ל- CMV אצל אשה הרה איננו מהווה מדד שנלקח בחשבון לצורך הערכת סיכויי העובר שלה להידבק ב- CMV במהלך ההריון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות