בן 8

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/07/2009 | 07:51 | מאת: קרן

שלום, בני בן 8 וחצי, התלונן אתמול בערב על כאב בגרון וביד (נקודתי היכן שיש וריד בצד ההפוף של היד איפה שהעור לבן יותר ). בלילה עלה לו חום ל 38.5 , האם זה שהבכרח כואב לו רק הגרון (ללא נזלת וללא שיעול וכו') אומר שיש לו כנראה סטרפפ.?? ומה הקשר של הכאב בוריד ביד לדעתך? ברור שאקח אתו היום לרופא בכל מקרה... נ.ב: אין במרפאה אצלנו לאחיות "משטח מהיר" לסטרפפ. ומכיון שהיום יום שישי לא יגיעו תוצאות מהמשטח עד יום ב' בשבוע הבא (לפחות) ואני לא רוצה שהרופא יתן לו "סתם" אנטיביוטיקה (כי זה מה שהוא עושה בד"כ). מה לעשות??

שלום קרן, 1. השילוב של חום עם כאבי גרון ללא נזלת או שיעול מעלה את הסבירות שמדובר בזיהום של הגרון בלבד, אך עדיין יתכן שמדובר בזיהום נגיפי. 2. גם לי הקשר בין כאבי הגרון לכאב ביד לא ברור. 3. יש לך שתי אופציות מקובלות: א. להתחיל טיפול אנטיביוטי מיד לאחר לקיחת תרבית הגרון היום, ולהפסיק אותו אם וכאשר התרבית תהיה שלילית. ב. לקחת תרבית ולהמתין לתוצאותיה: אם היא תהיה חיובית להתחיל אז (למשל ביום ב') את הטיפול האנטיביוטי. הרבה בריאות אפי

03/07/2009 | 19:52 | מאת: קרן

תודה על התשובה, בני קם בבוקר ללא חום, והכאבים ביד חלפו, נישאר רק כאב גרון. לא לקחתי אותו לרופא כי הוא היה ללא חום בבוקר וכך לאורך כל היום. האם יכול להיות שזה בכל זאת סטרפ גם ללא חום? (הכי גבוה לאורך היום היה 37.4) האם כשיש סטרפ יכול להיות חום לסרוגין ? למשל ללא חום במשך היום וחום רק בלילה) או שזה יותר מתאים למחלה ויראלית? הוא ללא נזלת/שיעול, רק כואב לו הגרון. שאלה נוספת: אני בהריון בשבוע 27. אם אכן זה סטרפ ואני אדבק, האם עלול להיגרם נזק לעובר? תודה רבה וסליחה אם אני מטרידה...

מנהל פורום מחלות זיהומיות