CMV בים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/07/2009 | 10:50 | מאת: רוני

היי! אני בהריון ויש לי בן, בן שנה וחצי. אני מאד חוששת מCMV כי אני לא מחוסנת. אני הולכת עם הבן שלי כל יום לים , והחוף הוא חוף ציבורי שסגור ע"י שובר גלים(כמו חוף מציצים). אתמול פתאום חשבתי שהרבה אנשים משתינים לתוך המים ויכול להיות CMV במים והילד יקבל את זה( כי הוא בולע מים הרבה פעמים). האם הCMV יכול לשרוד בים או בבריכה?(ואז גם לי אסור ללכת) תודה!

שלום רוני, ריכוז ה- CMV במי הים- גם אם משתינים לתוכם- הוא כל כך קטן עד שהסיכוי להדבקה בנגיף עקב בליעת מים כאלו הוא מזערי. בברכה, מן הסתם, הסיכוי גבוה יותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות