שאלה דחופה - מלריה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/06/2009 | 23:12 | מאת: ישי

הבוקר חזרתי מניגריה. בלילה של לפני חזרתי (לפני כ 36 שעות) נעקצתי מספר פעמים ע"י יתוש/ים בחדרי שבמלון (שהיתי באבוג'ה - בירת ניגריה). לא חוסנתי לפני יציאתי בחיסון נגד מלריה. אוסיף שכשחזרתי ארצה התחלתי לחפש באינטרנט פרטים על המחלה ותופעות הלואי. הסתבר לי שניגריה מהווה מדינה בעלת סיכון גבוה להדבקות במחלה וכן כי המחלה מתפרצת, במקרה של הדבקות, מספר ימים לאחר העקיצה בפועל. שאלתי היא כזו - מה עלי לעשות, האם לחכות שיופיעו תופעות הלוואי (בתקווה שלא) או האם כדאי לבצע בדיקה או טיפול עוד לפני כן? מה ההסתברות שנדבקתי? האם יש לי סיבה להיות בלחץ? תודה מראש, ישי

שלום ישי, 1. אין חיסון נגד מלריה. כדי לצמצם את סיכויי ההדבקות ניתן טיפול תרופתי מונע באזורים שבהם המחלה נפוצה. 2. לא כל יתוש נושא את טפילי המלריה ב"מעיו", ולא כל עקיצת יתוש- גם בניגריה- גורמת למלריה. 3. אין ביכולתי להעריך את הסיכוי שנדבקת בטפיל המלריה במהלך האירוע המתואר בשאלתך. 4. כל עוד אתה מרגיש טוב אין סיבה (ואין יכולת) לבצע בדיקה כלשהי למלריה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות