התלבטות רופאים בין ניתוח שני לבין טיפול אנטיביוטי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/06/2009 | 20:31 | מאת: נטעלי

חבר טוב שלי עבר ניתוח להוצאת גידול מכליה שמאלית ב-19/05/09 בביה"ח תל השומר חתכו אותו לאורך הבטן והגב אושפז למשך שבועיים וביום שלישי האחרון23/06 כשהגיע לבדיקה אצל אורולוג אישפזו אותו שוב עד לרגע זה וכן נאמר לו שהגידול שהוצא מגופו היה סרטני וכרגע סובל מזיהום בכליה ומתלבטים אם לטפל בזיהום אנטיביוטית או לנתח שוב מה אתה מציע?

שלום נטעלי, פרטי המקרה המתואר בשאלתך לא ברורים לי, אך מקובל לטפל בזיהום בכליות באנטיביוטיקה המתאימה לחיידק הגורם זיהום זה (אלא אם כן מדובר במורסה שאותה מומלץ לנקז באופן כירורגי, או בזיהום הקשור לגוף זר שאותו מקובל להוציא באופן כירורגי). הצעתי- להתייעץ עם הזיהומולוג/ית בבית החולים שבו מאושפז חברך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות