רציתי לשאול שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/06/2009 | 20:30 | מאת: אגם

שאלה לגבי CMV 1.מתי מתחילה עליה של נוגדנים בדם ? אחרי שיש מחלה פעילה (סימפטומים) או לפני שיש מחלה פעילה ? 2. ותוך כמה זמן מרגע ההדבקה(מרגע שנחשפים) מתחילה המחלה הפעילה ? אשמח לקבל תשובה על שתי השאלות. ותודה רבה על העזרה.

שלום אגם, 1. הנוגדנים ל- CMV עולים לאחר תחילת המחלה הקלינית (אך יש אנשים שמחלתם היא א-סימפטומטית ואז השאלה הופכת ללא רלוונטית). 2. זמן הדגירה של המחלה הוא בין מספר ימים למספר שבועות. הרבה בריאות אפי

28/06/2009 | 21:45 | מאת: אגם

1.זא שברגע שמתחילה מחלה קלינית כמו חום וכו' אז מתחילים הנוגדנים כבר לעלות ? 2. וסהכ כמה זמן בערך מזמן הדגירה אפשר כבר לעשות בדיקת דם לגילוי CMV ? כלומר כמה זמן ממתי שהייתי במגע עם חולה CMV אני יכולה כבר לעשות בדיקת דם לגילוי CMV ?

מנהל פורום מחלות זיהומיות