מספר שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/06/2009 | 19:55 | מאת: יעל

שלום רב, ברשותך מספר שאלות על cmv: 1) כמה זמן מחלת ה-cmv דוגרת בגופו של אדם עד התפרצותה? 2) האם המחלה מדבקת בזמן הדגירה? 3) האם בהכרח אם שתיתי מבקבוק שישב במקרר לאחר אדם שסובל מהמחלה אני אדבק? תודה רבה מראש.

שלום יעל, להלן תשובותיי לפי סדר שאלותייך: 1. בין מספר ימים למספר שבועות. 2. כנראה רק סמוך להתפרצותה הקלינית (אבל יש אנשים שמחלתם היא קלה / לא מורגשת והם עשויים להיות מדבקים בלי שיש להם סימפטומים). 3. לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות