CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/06/2009 | 16:57 | מאת: נאווה

מה הסיכוי להידבק ב CMV מתינוקת בת עשרה חודשים שהתעטשה לידי ? ועוד שאלה: אני בהריון שבוע 35 עשיתי בדיקת דם ל CMV וIGG IGM שליליים. אני הבנתי שהדבקה ב CMV בשליש השלישי יכול לגרום לפגיעות משמעותיות. אז רציתי לשאול : 1. מה עושים במידה ונדבקים בשבוע 35 ? 2. תוך כמה זמן העובר נדבק ? מרגע החשיפה ? מרגע המחלה (ז"א כשיש סימפטומים של מחלה פעילה), או מרגע שיש עליה של נוגדנים אצל האמא ? תוך כמה זמן ? ז"א אם בשבוע 35 ילד התעטש לידי ונדבקתי ממנו ב CMV תוך כמה זמן הCMV מגיע לעובר ?

שלום נאוה, 1. הסיכוי להדבקה הוא נמוך (בעיקר בגלל שרוב רובן של התינוקות המעטשים במדינתנו אינם סובלים כלל מ- CMV). 2. אין הרבה מה לעשות במקרה של הדבקה ב- CMV בשבוע ה- 35 להריון. 3. העובר עשוי להידבק בנגיף כשהאם מפתחת מחלה פעילה בנגיף זה (דבר שעלול להתרחש מספר שבועות לאחר ההדבקה שלה בנגיף). הרבה בריאות אפי

28/06/2009 | 20:19 | מאת: נאווה

ז"א שאם נדקבתי בשבוע 35 ב CMV ואני אלד בשבוע 37 או 38 אז 99 אחוז שהנגיף עדיין לא הגיע לעובר ?

מנהל פורום מחלות זיהומיות