סיכוי להידבק בטוקסופלסמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/06/2009 | 22:10 | מאת: היסטרית

שלום ד''ר הלפרין, אני בהריון וגיליתי לא מזמן כי אינני מחוסנת לטוקסופלסמה. מקריאה בפורום אני מבינה שניתן להידבק בטפיל מהעברה משנית. כיצד ניתן לדעת ממה לחשוש וממה לא? האם ניתן להידבק מנגיעה בחפץ שנפל על הרצפה באזור בו מסתובבים חתולים? האם הטפיל מסוגל לעבור מחפץ לחפץ לחפץ וכך הלאה? מה הסבירות להידבק בטפיל שלא על ידי אכילת מזון מזוהם או טיפול בצואת חתולים באופן ישיר? תודה מראש

שלום היסטרית, סביר שרוב מקרי הטוקסופלאזמה (או לפחות חלק ניכר מהם) מתרחשים כתוצאה מאי-הקפדה על רחיצת ידיים לפני בישול או אכילה. הקפדה כזאת- במיוחד ע"י אנשים שבקרבתם מצויים חתולים- עשויה לצמצם את הסיכוי להידבק בטפיל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות