מחלת הנשיקה ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/03/2002 | 13:52 | מאת: אלון

שמי אלון , בן 29 ללא מה שנקרא עבר רפואי . כבר יותר משבועיים שמלווה אותי עייפות מתמשכת חולשה וחום (בין 38 ל 39). נוספו לה כאבים - תחילה ברגלים , אחר כך בעיניים , בראש , וכעת - בגרון . טיפול אנטיביוטי נוסה ללא הועיל . אמנם נתתי היום דם אבל אמרו שזה לוקח שבוע עד שיהיו תוצאות . א.מה הסיכוי שאכן יש לי מונו ? ב. מה עליי לעשות בינתיים (עבודה , אקמול , מגע עם הילדים) ?

שלום אלון, אני די גרוע ב"סיכויים", אך אוכל להגיד לך שהמחלה שאתה מתאר יכולה להיות "מחלת הנשיקה" ("מונו") כמו גם מחלה זיהומית אחרת (כגון שפעת, וכד'). לשאלתך השניה: אם אתה מרגיש חולה- כדאי להישאר בבית ולנוח (ואם יש חום וכאבים- אין שום סיבה להימנע מלקיחת תרופות להקלה על סימפטומים אלו). בקשר לילדים (ולאשה)- אם אתה חולה במחלה מדבקת, קרוב לוודאי שהם כבר נחשפו אליה, כך שעכשיו כבר מאוחר מדי "להיכנס לבידוד". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות